Rukkola - ZKI
RUKKOLA
A friss illatú rukkola a keresztesvirágúak családjába (Cruciferae) tartozik, rokonai a káposztafélék. Sötétzöld, karéjos leveleit elsősorban saláták, kásák kiegészítőjeként használjuk.
A Földközi-tenger vidékén és Dél-Európában őshonos rukkola Marokkó partvidékén, Portugáliától Törökországig vadon megterem.
A rukkolának magas a vitamin- (A, B2, B5, C és K), valamint ásványianyag (kalcium, vas, magnézium, foszfor, kálium, mangán, szilícium) tartalma. Hatására csökken a kiválasztott gyomorsav mennyisége. Egyes kutatók szerint az emésztőrendszer fekélyei ellen is hatékony lehet.
Társaságunk 1943 – ban alakult és immár közel 70 éve folytatja a zöldségfajták nemesítését.
1993 óta részvénytársasági formában működik.
1996-ban tevékenységét kiterjesztve és újraszervezve a zöldség vetőmag vertikum teljes körét saját kézbe véve folytatja munkáját.
Az új fajtákat előállító nemesítés, a zártan szervezett és teljes kontroll alatt folytatott vetőmagtermelés, a vetőmag készletek saját üzemben való tisztítása, csávázása és minősítése, a csomagolás és a végső felhasználókat közvetlenül elérő piaci értékesítési munka szerves egységben valósul meg.