Paradicsom (Folytonnővő)

Paradicsom

(Lycopersicon esculentum MILL.)

A paradicsom korai történetét nem ismerjük teljes bizonyossággal. Jelenlegi ismereteink szerint Amerika trópusi részéből, valószínűleg Mexikóból vagy Peruból ered, ahonnan a 16. század folyamán került át Európába. Először Spanyolországba, majd Portugáliába, ezt követően Olasz- és Franciaországba.

A paradicsom nem különösebben tápláló, 100 g friss paradicsom 80J (19 cal) energiát tartalmaz, de jelentős forrása bizonyos ásványi anyagoknak (kálium, foszfor, kalcium) és vitaminoknak (A- és C-vitamin). Az Amerikai Egyesület Államokban a paradicsom – a fogyasztott mennyiségek alapján – harmadik a lehetséges A- és C-vitamin-források listáján.

A paradicsomot friss állapotban és különböző konzervipari készítmények formájában fogyasztják.

A termesztett paradicsom, tudományos nevén Lycopersicon esculentum a Solanaceae családba tartozik. a Lycopersicon nemzetség a piros bogyójú Eulycopersicon és a zöld bogyójú Eriopersicon alnemzetségekre osztható.

Rendezés:

Pedro F.1. 500 szem

Jelenleg nem elérhető
Gyártó: Moravoseed
10.033 Ft

Brioso RZ F.1. 100 szem

Szállítás 2-3 nap
Gyártó: Rijk Zwaan
0 Ft

Jahodo F.1. 100 szem

Szállítás 8-10 munkanap
Gyártó: Semo
4.001 Ft

Jergus F.1. 100 szem

Szállítás 8-10 munkanap
Gyártó: Semo
4.001 Ft

Ghittia 3,000 szem

Raktáron
Gyártó: Agrosel
4.699 Ft

Cornabel F.1. 500 szem

Szállítás 2-3 nap
Gyártó: Vilmorin
76.200 Ft

Mozia F.1. 100 szem

Szállítás 2-3 nap
Gyártó: Axia
18.288 Ft

Axxy F.1. 250 szem

Szállítás 2-3 nap
Gyártó: Axia
67.183 Ft