Termékek Menü

Orgevit 25 kg

Ár:
5.599 Ft (4.409 Ft + ÁFA)
Gyártó cikkszám: bát0012
Cikkszám: mű0001
Elérhetőség: Raktáron
Gyártó: Memon
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

Orgevit    25 kg

  • Az ORGEVIT egy kiváló minőségű szerves trágya, amely 4-5 mm-es granulált forma, korszerű kiszerelésben. Különösen alkalmas kertészeti és szabadföldi termesztéshez, valamint gyümölcs, szölö és dísznövények trágyázásához.
  • A készítmény 100% baromfitrágyából készül. Természetes forrásként tartalmazza a növények számára szükséges makro- és mikroelemeket.
  • Az ORGEVIT 65% szerves anyagot tartalmaz, ami segítmegőriznia talaj termőképességét és elősegíti a növényi tápanyagfelvételt.
  • Kiegyensúlyozott tápanyag összetételének köszönhetően valamennyi zöldségkultúra termrsztéséhez kiválóan alkalmas.
  • Magas mikroelem tartalma és hosszú tápanyag szolgáltató képessége hozzájárul a növények egyenletes fejlődéséhez, megelőzi az időszakos tápelemhiányt és az ezzel járó terméskiesést.

Kijuttatható mennyiségek:

ORGEVIT 4 - 2,5 - 2,3

Fóliás zöldségtermesztés: 25-60 kg/100 m2

Szabadföldi zöldségtermesztés: 1-3 tonna/ha

Gyümölcsfák: 1,5- 3 tonna/ha

Szamóca: 30-50 kg/ha

Szőlő ültetvények: 1,2-1,8 tonna/ha

Dísznövények: 30-60 kg/100 m2

Faiskolai neveléshez: 1,5 tonna/ha

Információk:

- mikroelemekben gazdag: Fe, Mn, B, Zn, Cu

- káros kémiai anyagoktól mentes

- klórtartalma alacsony

A szerves anyagok egy része egy év múltán sem bomlik fel teljesen, ezért a talajban ezután is fellelhető.

 

Kijuttatás: gépi szórással, vagy kézzel a talaj felületére.
Palántázás vagy vetés előtt az ORGEVIT- et mélyen bele kell dolgozni a talajba, majd bőségesen meg kell öntözni.
Kijuttatható továbbá ültetéskor is drén árokba, de annak a növény gyökerétől 15-20 cm-re kell lennie.

 

Felhasználás:

Káposztafélék: ültetés előtt pár nappal, a talaj előkészítésével egy menetben. A rotálás előtt kell egyenletesen kiszórni a talaj felületére. Káposztafélék esetében a javasolt dózis a talaj tápanyagtartalmától függően 15-25 kg/100m2. Homoktalajon a magasabb dózis javasolt. A berotálás lehetőleg sekélyen történjen, mert a gyökérzet is a talaj felső szintjén helyezkedik el.

Paprika, paradicsom: az intenzívebb kultúrák közül a paprika és a paradicsom esetében a sorok, illetve az ikersorok alá kell szórni a terméket. A kijuttatott dózis a talaj tápanyag ellátottságától függ, de hozzávetőlegesen 20-40 kg/100m2. A növény gyökérzetét nem perzseli, de óvatosságból ne közvetlenül a trágyára ültessük rá a növényünket. Az ORGEVIT jól oldódik vízben, és azonnal hozzáférhető a növény számára.

Dinnye, uborka: szintén a tápanyagigényes növények közé tartoznak a kabakosok, ezért a kijuttatott dózis 25-40 kg/100m2. Lazább szerkezetű talajoknál a magasabb dózis javasolt.

Burgonya: a termesztési módtól függően a kijuttatott dózis 2-2,5 t/ha, de mindig figyelembe kell venni a talaj tápanyag tartalmát. A burgonya gyökérzete nem hatol mélyre, ezért csak sekélyen munkáljuk el a bakhát alá.

Szőlő: Javasolt mennyiség 1,2 - 1,8 t/ha talajtípustól függően. Homoktalajon 1,5 t/ha dózis javasolt, humuszban, és ásványi anyagokban gazdag talajokon pedig 1,2 t/ha. Kijuttatása tavasszal történjék a gyökérzethez minél közelebb, 10-20 cm mélységbe munkálva.

Gyümölcsösök: Különösen a csonthéjasok trágyázásához javasoljuk, intenzív körülmények között, nagy termésátlagokhoz 2-2,4 t/ha. Tápanyag visszapótláshoz, szinten tartáshoz 1,2 t/ha. Kijuttatása tavasszal vagy késő ősszel történjék.

Szamóca: 30-50 kg/100m2 dózis kiválót terméseredményt, nagyobb bogyóméretet, egyenletesebben virágzó és érő állományt eredményez. Kijuttatása: talaj előkészítéssel együtt kiszórni, és 5-10 cm mélyen bemunkálni.

PH érték:7
Összetétel:szerves anyag 65%,
                   száraz anyag 90%,
                   nitrogén 4,0%,
                    Foszfor (P2O5) 2,5%,
                  Kálium (K2O) 2,3%,
                  Magnézium (MgO) 1,1%,
                   Kálcium (CaO) 9,3%