Termékek Menü

Click Horto 500 szem

Ár:
19.685 Ft (15.500 Ft + ÁFA)
Gyártó cikkszám: zfw0007
Cikkszám: zfw0007
Elérhetőség: Szállítás 2-3 nap
Gyártó: Italpollina
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

Click Horto    500 szem

Egyszerű adagolási módszer elsősorban konténeres faiskolai növények és dísznövény termesztéshez. Hosszúkultúrás növényekhez, balkonládába, közvetlen gyökérkörnyezetbe történő alkalmazásra.

 

 

Összetétel

Glomus spp.

200 spora/tabletta

Trichoderma atroviride

1 x 107 UFC/g

Rhizoszféra baktérium

1 x 107 UFC/g

Formula

tabletta

 

Adagolás

1-2 tabletta növényenként

 

MI AZ AEGIS SYM MIKORRHIZA?

Az AEGIS SYM a növény gyökereivel szimbiózisban élő mikorrhiza gomba oltóanyag.  

A gomba micéliumszövedéke (gombafonal, hifa) behálózza a gazdanövény gyökereit, a kétféle élőlény kölcsönösen segíti egymás vízhez és oldott tápanyaghoz jutását.

A mikorrhiza gomba micélium hatalmas felszínével és a növény gyökereinél nagyobb felvevőképességével több vízhez és ásványi anyaghoz jut. Így például az olyan talajokból, amelyekben a foszfát-ionok szorosan kötődnek vas-oxidokhoz, a növényi gyökerek képtelenek kivonni a foszfort, de a mikorrhizális micéliumok ezekhez a forrásokhoz is hozzáférnek, miként a növény számára immobilis cink-, molibdén- és rézvegyületekhez is.

Az AEGIS SYM többféle hasznos gombafaj kombinációja, melyek közül a leggyorsabb növekedést és legnagyobb micélium tömeget növesztő faj a Glomus intraradices.

GLOMUS INTRARADICES 

 

Laboratórimi kutatások egyértelműen igazolják, hogy a megvizsgált többféle mikorrhiza faj közül a legaktívabb a Glomus intraradices. A Glomus intraradices más HASZNOS mikorrhiza gomba-féleségekkel együtt őshonos a Közép- és Dél-Kelet Európában és a Földközi-tenger medencéjében, ezért jól illeszkedik a magyarországi termesztőkörzetek növénykultúráihoz is.

 

Hasonló termékek